Spring naar inhoud

Afvallen? 3 tips over eten.

januari 6, 2013

light apples

Afvallen tip 1: Eet ALTIJD ontbijt!

Je hebt meer energie als je in de ochtend goed ontbijt. Zorg er voor dat er veel vezels in je ontbijt zitten door volkorenproducten te eten. Een goed ontbijt zorgt voor een goede stofwisseling, waardoor je veel minder vet opslaat.

Afvallen tip 2: Eet minder in de avond.

Je lichaam is in de avond minder actief. Daardoor verbrandt je lichaam minder calorieën. In de ochtend start je je stofwisseling op, in de avond bouw je je stofwisseling af. Dit doe je door minder te eten.

Afvallen tip 3: Eet NIET voor het slapen gaan!

Eet niets 3 uur voor het slapen gaan. In de avond bouw je het eten af en 3 uur voor het slapen stop je met eten. Je stofwisseling is op zijn langzaamst als je slaapt. Daarom is het belangrijk niet meer te eten voor het slapen gaan.  Eigenlijk is dit een vervolg op de vorige tip. Omdat je lichaam minder actief is, en je stofwisseling langzamer werkt, helemaal als je slaapt, is het belangrijk om niet meer te eten vlak voor je gaat slapen.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze honger hebben een aantal uur na het avondeten. Dan eten ze nog snel iets laat op de avond of voor het slapen gaan. Doe dit niet! Het is de moeilijkste tip, maar wel degene waarmee je het meest afvalt.

Hou deze blog in de gaten voor meer tips om af te vallen. Voedingstips en bewegingstips. Voor vragen kan je altijd contact met me opnemen.

Advertenties

From → Afvallen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: